Phucket/Bangkok en Cambodja
Door: Fabienne reinders
Blijf op de hoogte en volg Fabienne
17 Juni 2015 | Maleisië, Langkawi Islands
Kom je op de airport in cambodja, moet je immigratie formulieren invullen, deze inleveren, daarna wordt je paspoort gecontroleerd door ja ja 7 mensen, haha best leuk om dat ook een keertje meegemaakt te hebben. Het visa is 30 dollar. Mooi verhaal, ben je eindelijk na 4 weken gewend dat ze hier aan de andere kant rijden is het hier dus gewoon hetzelfde als thuis, ik ben benieuwd als wij strakjes weer in thailand(ik hou mijn hart alvast vast). Heb je trek in kip bestel je kip, krijg je letterlijk en figuurlijk een kippenpoot op je bord (iell baah). De volgende dag heb ik een bezoek gebracht aan de velden des doods (choeung ek). Nu 35 jaar geleden, dit was voormij een zware dag, heftige gebeurtenis. 3 miljoen van de 8 miljoen inwoners zijn toen vermoord. Heel fijn dat er een Nederlandse audio tour aanwezig was. Er is best veel armoede hier in cambodja op het moment. Wij hadden een best goed hostel (helaas jammer van de harde bedden en het geluidsoverlast). Naast het hostel is een bouwpbouwplaat, hier wonen op het moment gezinnen in omdat zij geen huisvesting hebben. Voormij is cambodja een combinatie Afrika en Azië (dat gevoel geeft het mij). Savonds zie je hier geen vrouw op straat, kleine kinderen lopen naakt rond. De gemiddelde leeftijd hier is 51 jaar, 50 % van de bevolking is onder de 20 jaar uit. Het museum Tuol Sleng bezocht, dit is de gevangenis waar de burgers gevangen zaten voordat ze naar Choeung ek gebracht werden. De dag erna moesten wij ons vermaken tot savonds want snachts hadden wij de nachtbus (eindelijk deze keer is met bedden voor Aziatische lengte) naar siem reap. Verschillende markten bezocht en het royal Palace.
Aangekomen in siem reap, het was hier voor de tweede keer raak, Tom Tom spelen voor de tuk tuk driver omdat hij de weg niet weet, misschien moet ik toch is gaan denken aan carrière swits. Wauww super mooi hotel, we werden hier letterlijk en figuurlijk op handen gedragen. Bestel je bijvoorbeeld drinken komen ze het naar je toe brengen als je naast het zwembad ligt. Grats ontbijt (super veel keuze en goede kwaliteit), gratis tuk tuk service (ze komen je zelf rond 1 uur snachts ophalen in de stad, we kregen een mobiel van hun mee en dan mochten wij bellen als wij terug wilde). Dus ben je van plan om nog een keer de angkor wat te bezoeken, laysung angkor boutique is een echte aanrader. Loop je op de markt en zie je dat je vogelspin en kikker kan eten en wat doen wij, agh ja proberen dan maar, ze waren gefrituurd, dus knapperig was het! Angkor wat bezocht afgelopen dinsdag. Kleine tour hadden wij geboekt, we hebben z'n 6 tempels gezien, gelukkig gestart met angkor wat zelf. Na een paar uur lijken alle tempels op elkaar, één dag was daarom genoeg voor ons. Sommige mensen gaan wel 3 of 4 dagen, moet ik niet aandenken hoot hihi! Nieuwe gelukarmbandjes gekregen:). Gisteren lekker dagje langs her zwembad gelegen en onze reis uitgezocht naar laos. Het is helaas super duur om te vliegen van siem reap naar vientiane, dus de bus gepakt naar phnom pehn en mogen vliegen naar laos. Of we hadden de keuze om 2 dagen in de bus te zitten naar vientiane. Morgen eind van de dag vliegen.
Super leuk nieuws gehoord van het thuisfront, ik heb mijn ouders toch wel heel erg jaloers gemaakt en hun slapen loze nachten veroorzaakt. Zij hebben besloten om mij op te zoeken en hier hun vakantie te vieren.
Dit berichtje stuur ik vanuit phomn penh liggend op bedje, ik ga helaas weer afsluiten, want mijn buikje begint te knoren, 1700 uur is het alweer voormij.
Dikke kus en knuf vanuit cambodja.
17 Juni 2015 - 12:30
Judith:
Hoi Fab, weer een leuk verhaal. Als je weer in Bangkok ben (samen met je ouders) dan moet je echt de dierentuin gaan bezoeken. Ligt midden in Bangkok maar binnen hoor je geen verkeer. Heerlijk rustig. Toen ik er was waren de dieren actief. Je kan daar ook slang eten. Je krijg dan een hele slang op een rolletje opgediend. De meeste thaise mensen waren dat aan het eten
gr
judith -
17 Juni 2015 - 17:03
Nell Reinders:
Alweer een leuk verslag, wij genieten er van.
In Cambodja zijn wij nog nooit geweest, dus alles wat jij schrijft is nieuw voor ons.
groetjes en veel liefs van ons (Opa Harrie en Oma Nell. -
17 Juni 2015 - 18:05
Esther:
Jullie zijn lekker bezig zo. Jullie ondernemen veel leuke dingen. En uitrusten kun je in hostel o.i.d., in de bus of vliegtuig. En wat die slapeloze nachten betreft, dat valt wel mee hoor. Met al die social media houdt jij ons aardig op de hoogte, bijna dagelijks lijkt het net. Geniet lekker verder en bedankt weer voor je vakantie verslag. Was die spin nou eigenlijk lekker of niet?? -
22 Juni 2015 - 05:24
Yvonne:
Hallo lieve meid,
Het gaat daar wel goed he? Zo te lezen heb je veel plezier. Ik hoorde van mama al dat ze misschien wel jouw kant op zouden gaan van de zomer. Kun je even lekker knuffelen. Lijkt mij zalig. Mark en Lucie hebben het daar ook naar hun zin. Ik denk dat Mark nog een week weg blijft. Die is inmiddels poepbruin.
Fred brengt nu Rob en Wil naar vliegveld Rotterdam. Zjj gaan weer naar Marbella.
Verleden weekend hebben Fred en ik een verrassingsweekend aangeboden gekregen van de kinderen. We zijn naar Marcourt in België geweest. Helemaal super.
Nou dame, nog veel plezier en mooie dingen bekijken.
Ben benieuwd naar het volgende verslag.
Dikke knuffel, xxxxx